Achizitie si administrare domenii web

Cum se poate înregistra un nume de domeniu

Dacă numele pe care îl vreți este disponibil, îl puteți înregistra ca nume de domeniu printr-un registrator acreditat, care oferă extensia de nivel 1 pe care o căutați. Aveți la dispoziție o gamă vastă de extensii din care puteți alege, inclusiv extensii specifice fiecărei țări sau generice:

  • Extensii generice de nivel 1: .com, .shop, .hotel
  • Extensii de nivel 1 specifice fiecărei țări: .fr, .de, .ro

În funcție de tipul de extensie pentru care optați, regulile sau criteriile de eligibilitate pot fi diferite. După ce alegeți numele de domeniu și extensia de nivel 1, trebuie să plătiți o taxă de înregistrare. Suma pe care urmează să o plătiți depinde de:

  • durata perioadei de înregistrare a numelui de domeniu
  • serviciile asociate alese, de exemplu găzduirea site-ului

Dacă dețineți o întreprindere în orice țară din UE, puteți solicita utilizarea numelui de domeniu de nivel 1 „.eu". Verificați disponibilitatea domeniilor „.eu" pe EURid.
 

Asociază-ţi numele de domeniu cu compania

Dacă ai deja o afacere de renume, atunci domeniul trebuie să se potrivească cu aceasta. În mod ideal, considerăm că te-ai gândit deja la acest aspect atunci când ţi-ai denumit afacerea.

În cazul în care numele domeniului pentru afacerea ta este deja luat, poţi adăuga o extensie pentru domeniu. De exemplu, dacă deţii un magazin de anvelope, probabil că nu vei putea cumpăra domeniul „anvelope.ro”, dar probabil vei găsi liber domeniul „anvelopeauto.ro” sau „anvelopenoi.ro”. Experimentează pentru a afla.

Dacă ai o afacere locală, poţi încerca să introduci numele localităţii în cadrul numelui de domeniu, de exemplu „anvelopecraiova.ro”, iar şansele ca acesta să fie liber vor creşte considerabil.

Desigur există şi excepţii, Google s-a descurcat foarte bine cu un nume inventat. Totuşi chiar şi site-uri de renume ca Facebook şi YouTube au în denumire un indiciu care să ne ducă cu gândul la activitatea lor.
 

Noi te putem consiliain alegerea si achizitia domeniului web potrivt afacerii tale

În momentul de faţă, numai în România se înregistrează zilnic peste 100.000 de domenii. Dacă te-ai gândit la un nume de domeniu bun, şansele ca şi altcineva să se fi gândit la acelaşi nume sunt foarte mari, aşa că nu pierde timpul, şi solicita o oferta  înainte ca altcineva să o facă.